برآمد باد صبح و بوی نوروز
به کام دوستان و بخت پیروز
مبارک بادت این سال و همه سال
همایون بادت این روز و همه روز
نسیم لطف بیکران الهی، مژده بهارانی دیگر را با خود آورده است و طبیعت، نرم نرمک جانی دوباه میگیرد و چشمی به راز و ناز میگشاید.
به بهانه فرارسیدن روز پرستار و تقدیر از سفیدپوشان سبزقامت حوزه سلامت.
بیش از یک قرن از حرفه پاک و مقدس پرستاری میگذرد اما واقعیت این است که پرستاری، تخصص، دانش و هنری است که از ابتدای خلقت انسان تا به امروز تداوم داشته و هر روز بر اهمیت آن افزوده میشود.
اهمیت این شغل خطیر تا آنجاست که امروزه به عنوان حافظان سلامت در خط مقدم جبهه درمان و سلامت جامعه از آنان یاد میشود و این مهربانان صادق، در ایام فعالیت خود با اتکا به دانش، تعهد و عشق در تلاشند تا ضامن تسریع در روند درمان و سلامت مراجعین باشند.
زلزله، واژهای است که گوش مردم ایران به شنیدن آن عادت کرده است، واژهای که هربار بر دلها لرزه میاندازد و پس از چندین پسلرزه بر افکار عمومی، دوباره خاموش و به دست فراموشی سپرده میشود.
مردم و مسئولین در روزهایی که خبری از زلزله نیست با خیالی آسوده و آرام به دنبال گذران زندگی و امورات بوده و کمترین توجهی برای آمادگی در برابر این حادثه طبیعی که همواره آمدنش بیخبر و فاقد پیشبینی است ندارند اما هنگامی که میآید و سیطرهاش را بر احوال و اخبار جامعه حاکم میکند آنگاه شاهد انتشار تصاویر کودکان و زنان و خرابیها توسط مردم و خبرنگاران و دعوت از مردم و دولت برای کمک به زلزلهزدگان و از طرفی، سرکشی و اعزام مسئولین به نقاط زلزلهزده برای تسریع در امر کمک و دلداری به قربانیان میباشیم و تازه این شروع ماجرایی جدید است که مردم به مسئولین ذیربط نسبت کمکاری و بیبرنامگی میدهند و مسئولین هم با ارائه گزارش و آمارهایی سعی در نشان دادن عملکرد مثبت خود در حادثه دارند.
29 سال است که روزهای حماسه و خون را پشت سر نهادهایم و اینک در سایه مقاومت، پایداری و ستیز بیامان و به یادماندنی قهرمانان شهادتطلب، در ویرانههای بجامانده از جنگ تحمیلی، مظاهر آبادانی و سازندگی را که ثمره تلاش ملّتی مقاوم است بر میافرازیم و به دنیا میگوییم: «ما میمانیم و فرو نمیشکنیم.»
بیشک تداوم حیات شرافتمندانه همراه با آزادگی در جهانی که همواره دستخوش دغدغهها و اضطرابهاست از خودگذشتگی صدچندان میطلبد و امتی که در طول چهارده قرن در برابر تندبادهای بیترحم روزگار، چون کوهی استوار و بشکوه برجای ایستاده، راز ماندگاری را نیک میفهمد و خوب میداند که چگونه از ارزشهای اعتقادی و ملّی خود پاسداری کند.
ما هرگز فراموش نمیکنیم روزگاری را که مردان پرصلابت با تنپوشی از ایمان و عقیده، جان را در طبق اخلاص نهاده و میدانهای مین و انفجار را درنوردیده و هستی خود را تقدیم آسمان کردند.
مصرف دارو در میان مردم همواره با مشکلات متعددی از مصرف بیرویه دارو تا توقف خودسرانهی آن همراه بوده که از جمله مشکلات نظام دارویی کشور به شمار میرود. برخی از افراد دوره درمانی خود را کامل نمیکنند و در مقابل آنان نیز هستند کسانی که با تمام شدن قرصها و داروی خود، سرخود باز از روی آن تهیه کرده و به مدت طولانیتری از زمان توصیه شده از سوی پزشک مصرف میکنند. در این یادداشت ما به چند باور غلط که در میان مردم وجود دارد اشاره می کنیم:
1. برخی از بیماران مبتلا به فشارخون بالا از مصرف داروی پایین آورنده فشارخون خودداری میکنند، چون به باور آنها به مصرف دارو عادت میکنند. غافل از اینکه عدم کنترل فشار خون و خودداری از مصرف داروی آن عواقب خطرناکی مانند سکته قلبی و یا حتی مرگ را به دنبال دارد.
در روزهایی که به انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا نزدیک میشویم باز هم افکار عمومی بر روی موضوعی به نام «اعتماد به منتخبین و تردیدهای پیش رو» متمرکز شده است. موضوعی که قبل از انتخاباتها با نگاه دیگری به آن نگریسته میشود و پس از انتخابات در اکثر موارد موجب دلسردی مردم نسبت به منتخبین خود شده است. اما بهراستی چرا چنین است و اعتماد به کالایی سیاه در بازار جامعه و سیاست بدل می گردد؟! و یا شاید به اعتقاد گروهی، برداشت مردم از اعتماد صحیح نباشد!
در فرهنگ دهخدا، اعتماد به معنای «تکیه نمودن بر کسی، تکیه و پشت گرمی» و در فرهنگ معین به معنای «تکیه کردن، واگذاشتن کار به کسی، سپردن چیزی به کسی، اطمینان و وثوق» آورده شده است.
در این یادداشت سعی شده است برخی از دلایل بیاعتمادی مردم به منتخبین خود در نهاد شوراهای شهر و روستا مورد بررسی قرار گیرد.
قدیم ها شب یلدا که می شد تمام اعضای خانواده در منزل بزرگ فامیل جمع می شدند و بلندترین شب سال با این حضور و گفته ها و شنیده ها رقم می خورد.
در آن زمان که خبری از مبل و صندلی و سرامیک کف منزل نبود، همه اعضای خانواده دور قاب های فرش های لاکی رنگ اتاق های بزرگ جمع می شدند و گوش جان می سپردند به قصه های شیرین مادر بزرگ که از قدیم می گفت.
گرمای شب یلدای قدیم ها وقتی بیشتر می شد که بدرقه کنندگان طولانی ترین شب سال دور کرسی نشسته و مادر بزرگ و پدر بزرگ هم راس کرسی شروع به گفتن قصه های قدیمی و گاهی ترسناک برای بچه ها می کردند.
سال ها پیش وقتی رئیس جمهور اسبق آمریكا نظم نوین جهانی یعنی لزوم تغییر ساختار جهانی را به پنتاگون سفارش داد در پنتاگون استراتژیستی به نام «آركوئیلا» برای این امر یک استراتژی به نام «منازعات سایبرنتیك» را تدوین كرد، منازعات سایبرنتیكال ریشه در آرای جامعه شناس آمریكایی به نام «تالكوت پارسونز» دارد.
او جوامع را از حیث نظام اطلاعاتی و اطلاع رسانی به سیستم های سایبرنتیكی تشبیه می كرد و می گفت سیستم در این حالت دارای دو شق عمده است: تولیدكننده اطلاعات و تولیدكننده انرژی. سیستم تولیدكننده انرژی از سیستم تولیدكننده اطلاعات فرمان می گیرد مثل اینكه مغز تولیدكننده اطلاعات است ولی نمی تواند انرژی تولید كند. مبتنی بر چنین دكترینی غرب تولیدكننده اطلاعات و مغز متفكر جهان و فرمانده و شرق (چه به معنای جغرافیایی و چه به مفهوم هویتی) تولیدكننده انرژی و فرمانپذیر است.
سوگند به قلم و آنچه می نگارد و درود بی پایان بر آنانی که قلم را و سوگند خداوند به آن را قدر می شناسند.
زندگی انسان امروزی، بيش از هر زمان و عصر ديگری مرهون تلاش های صادقانه و بی ادعای فعالان عرصه خبر و اطلاع رسانی است. آنان که بدون هیچ گونه چشمداشتی، آگاهی بخشی به جامعه را به عنوان رسالتی خطیر در سرلوحه اهداف و امور خويش قرار داده و با تراوش رنج و غم و شادی، مردم از قلم متعهد خود "چو عضوی به درد آورد روزگار / دگر عضوها را نمانـد قرار" را عينيت می بخشند.
هفدهم مرداد، سالروز شهادت خبرنگار شجاع و متعهد، شهید محمود صارمی فرصتی مناسب و مغتنم برای بررسی و ارزیابی کارنامه خدمات اطلاع رسانی این قشر تلاشگر و بهانه ای برای پاسداشت و قدردانی از تلاش ها و مجاهدت های بی دریغ خبرنگاران و روزنامه نگاران بیدار و آزاداندیشی است.
پیام دکتر موسی میرزایی به مناسبت فرا رسیدن سال نو:
يا مقلب القلوب و الابصار، یا مدبر اللیل و النهار، يا محول الحول و الاحوال، حول حالنا الي احسن الحال
نوروز باستانی، آغاز فصل ربیع، شکوه و سرزندگی دوباره طبيعت و خلقت است که پيام زندگي دوباره، غبارروبي دل، تحول در افکار و رفتار، تدبر و تفکر و پيام از خود رستن و به خدا پيوستن مي دهد.
چهره آرایی زمین در سیر خوش آهنگ زمان رخ می نماید تا با اراده ی نقاش زندگی و معمار پویندگی و پایندگی، غنچه ها بر شاخساران، بوته ها بر جویباران و قمریان بر کوهساران هم آوا و هم نوا سرود و سرخوشی و بانگ چاوشی بردارند که بهار فرش می گسترد و دل می برد و سکوت و سکون و سردی به نغمه و حرکت و گرمی مبدل می شود.
ارائه خدمات درمانی پیشرفته در یک محیط آرام، پویا و کارآمد مبتنی بر پایبندی به ارزش های انسانی در مجتمع پزشکی آسیا
تلفن محل کار: 08433368280
تلفن مدیریت سایت: 08433368590
سامانه پیامک: 30007227001199
آدرس: ایلام- خیابان آیت اله حیدری - خیابان نهضت سوادآموزی- مرکز پزشکی آسیا
info@dr-mirzaei.ir
drmirzaei@iran.ir